nl
fr
Ford fiesta

Mathieu Eloy opnieuw met Team Lagrange

12:39 10-02-2020

“Ik wil tonen dat ik vooraan in het peloton kan meespelen!”

Junior-kampioen Nathan Vanspringel en diens rivaal Alexander Borgmans krijgen dit jaar in de titelstrijd alvast het gezelschap van ‘nieuwkomer’ Mathieu Eloy! Na een eerste kennismaking met de Ford Fiesta Sprint Cup via Team Lagrange tijdens het weekend van TCR Spa 500 kreeg 24-jarige Eloy de smaak goed te pakken en is duidelijk vastbesloten de ingeslagen weg verder te zetten!

“Hoewel ik op het snelle Spa-tracé mijn allereerste kilometers aflegde, leerde ik dat weekend snel en voelde ik meteen dat er meer inzat,” legt de rijder van de #30 uit. “Het was immers in functie van deze eerste deelname dat we gingen uitmaken of we in 2020 verder onze weg wilden zoeken in de Ford Fiesta Sprint Cup en gezien de balans zeer goed was, zijn wij opnieuw met Niels gaan praten. Een bewuste keuze. De Ford Fiesta Sprint Cup blijft betaalbaar en het is de ideale instapklasse voor jongeren met weinig of geen ervaring. Bovendien ondervond ik in Spa dat Niels met al zijn kennis de perfecte coach is voor een debutant. Ik mag stellen dat ik dankzij de input van Niels meteen goed presteerde. Hij geeft je raad, stelt je op je gemak en dat schept enorm veel vertrouwen. Vandaar onze keuze om voor de Fiesta Cup te gaan, mét Team Lagrange.”

In de schaduw van Junior-winnaars Giovanni Van Lil (Race 1) en Nathan Vanspringel (Race 2) legde Mathieu in de proloograces van de TCR Spa 500 telkens beslag op sterke 4de plaatsen en voor zijn debuut op het Formule 1-circuit liet hij daar een flinke indruk na.

“Dat sterkte mij in het gevoel dat ik vooraan in het peloton kan meespelen en, ja, waarom niet voor de overwinning te gaan en een plek op te eisen in het algemeen klassement? Voorlopig zijn we zeker van deelname aan de eerste drie meetings. Dat heeft natuurlijk alles te maken met het budget. In afwachting van het vinden van de nodige centen, kan ik mij volop concentreren op de eerste races. Als ik na de derde meeting goede resultaten zou kunnen voorleggen – en goed gerangschikt sta in de punten - , zal dat ons zeker helpen om partners en sponsors te overtuigen een vervolg te breien. Ons doel is en blijft immers het seizoen vol te maken!”

Het mag duidelijk zijn dat ten huize van familie Eloy al een hele tijd werd gepraat over de Ford Fiesta Sprint Cup!

“Ik ben zo’n tien jaar actief geweest in 2-takt karting maar competitie, laat staan een overstap naar de autosport, was uitgesloten omdat de studies alle voorrang kregen. Na het behalen van mijn diploma industrieel ingenieur chemie wou mijn vader mij helpen en via zijn contacten is er gesproken geweest met Niels Lagrange en zo is het idee ontstaan om in Spa mijn kans te wagen in de Ford Fiesta Fiesta Sprint Cup. Het was eigenlijk één grote test. Om te zien waar ik mij kon situeren en hoe ik de Fiesta en de sprintracerij aanvoelde. Ik reed geen brokken of schade en haalde twee keer de eindmeet. Nu gaan we voor meer en beter.”

De Ford Fiesta Sprint Cup blijft duidelijk tot de verbeelding spreken. In 2018 greep Junior-kampioen Ayrton Redant met slechts twee punten verschil naast de grootste beker en vorig jaar toonde Junior-kampioen Nathan Vanspringel nogmaals dat een Junior op de piste regelmatig de degens kan kruisen met de gevestigde waarden. Dat zegt heel veel over het hoge niveau van de Ford-merkenrace en blijft het opzet van de Junior Ford Fiesta Sprint Cup: het samenbrengen van meer ervaren rijders met zuivere debutanten en deze laatsten alzo toelaten zich in de kijker te rijden en, vooral, de kneepjes van het vak te leren!