nl
fr
Ford fiesta

Vanspringel Motorsport kiest voor Nathan Vanspringel als teammaat van David De Saeger

16:59 16-01-2019

Zoals al eerder werd aangekondigd laat Vanspringel Motorsport een tweede Ford Fiesta ST-Line rijden in de Belgische Ford Fiesta Sprint Cup en het is de jonge Nathan Vanspringel die achter het stuur kruipt van de #29 Ford Fiesta Sprint Cup en team zal vormen met kopman David De Saeger!

“Door mijn broer die kans te geven, maken we de droom waar van een Vanspringel in actie te laten gaan in een Ford in de kleuren van Vanspringel,” geeft Geoffrey met een knipoog toe. “Nathan heeft alvast tijdens herhaalde tests met de meest verschillende auto’s getoond dat hij over de nodige ‘speed’ beschikt. De komst van een tweede auto noodzaakt ons om de technische omkadering te versterken en met kopman David en nu dus Nathan als debutant, zal men in de Ford Fiesta Sprint Cup niet meer naast de aanwezigheid van FordStore Vanspringel Automobiles kunnen kijken!”

Voor student Nathan, die afgelopen seizoen niet was weg te slaan in de buurt van de #44 Ford Fiesta Sprint Cup, staan er vanaf komende maand drukke dagen op het programma.

“Ik kan niet wachten om mijn eerste rondjes te rijden met de #29 Fiesta,” jubelt Vanspringel Junior. “Halfweg februari beginnen we aan de eerste tests, hetgeen mij moet toelaten optimaal klaar te zijn voor de start van de competitie op Circuit Zolder. Ik deed veel ervaring op in endurance-karting en draaide heel wat rondjes met een VW Fun Cup, maar gezien mijn leeftijd – ik werd pas recentelijk 16 jaar – verscheen ik tot hiertoe nog nooit aan de start van een échte race.”

Ter voorbereiding van dat debuut kan hij rekenen op de coaching van niemand minder dan Mathieu Detry, in een recent verleden nog één van de tenoren in het betere sprintwerk in TCR Benelux.

“Vooraleer ik op Circuit Zolder voor de eerste keer aan de start verschijn, zal ik samen met Mathieu meerdere testdagen afwikkelen op alle circuits die we met de Fiesta Cup bezoeken,” verduidelijkt Nathan het plan. “Tijdens de weekends kan ik ook terugvallen op de raad en daad van David en Vanspringel Motorsport toonde ondertussen dat zij een ‘winning car’ kunnen klaarmaken. Ik popel van ongeduld om mijn debuut te beleven, maar ik besef dat ik aantreed in een hoogstaande competitie waar in elke bocht voor elk plaatsje hard wordt gevochten. Als ik in de eerste races goed kan finishen, hoop ik daarop een podiumplaats te kunnen viseren in de Junior Ford Fiesta Sprint Cup!”