De organisatie

De organisatie van de Ford Fiesta Sprint Cup

De Benelux Ford Fiesta Sprint Cup is een organisatie van V-Max Management uit Breda bestaande uit Dick van Elk en Renata Aartsen. Zij nemen op dagelijkse basis de gehele organisatie voor hun rekening. Samen met een zeer groot team van enthousiaste vrijwilligers organiseren zij de evementen in binnen- en buitenland.

Basis voor het succes van de verschillende klassen is dat wij de teams als belangrijkste “klant” zien, immers zonder de deelnemers, geen evenementen. De voornaamste opdracht is er voor te zorgen dat de organisatie op wieltjes loopt, problemen snel worden opgelost en in geval van incidenten, soms onvermijdelijk als je samen op een bocht afdendert, collegiaal worden opgelost. De sfeer in een raceklasse is alles bepalend, onopgeloste conflicten zijn het begin van het einde.

Dick van Elk: “De sfeer in een raceklasse is alles bepalend. Onopgeloste conflicten zijn het begin van het einde”

Wij realiseren ons dit als geen ander en dragen er zorg voor dat we onze gasten een onvergetelijke dag bezorgen waar lang over nagepraat wordt. Dat dit werkt blijft uit de langlopende relatie met tal van sponsors en leveranciers en de vele bezoekers die we jaar na jaar opnieuw verwelkomen.

Wij kunnen dit niet alleen verwezenlijken maar zijn ook veel dank verschuldigd aan de vele vrijwilligers, niet alleen binnen onze eigen organisatie want er zijn ook de baanposten en marshalls op de circuits die vrijwel belangeloos in een weer en wind langs de baan staan om voor ons de veiligheid te waarborgen.

Primair doel is de coureurs en de teams waar voor het inschrijfgeld te bieden en telkens te zorgen voor een onvergetelijk weekend, ook als het in sportief of technisch opzicht een keer tegenzit. Deze houding hebben we ook ten opzichte van onze sponsors en de sponsors van rijders die het allemaal financieel mogelijk maken. Er zijn maar weinig sporten die zo kostbaar zijn als autoracen en dus de inbreng van sponsors is voor alle partijen van groot belang.

Sportieve groeten.
Dick van Elk

Het team bestaat in de vaste kern uit:
 

DICK VAN ELK
grote baas van V Max Management, houdt zich bezig met dagelijkse gang van zaken op kantoor Breda
en aanwezig tijdens de evenementen.

kantoor.  31 (0) 76-5430200
mobiel. 31 (0) 6-53798219
E-mail. dick@fordfiestacup.nl

RENATA AARTSEN – EVENTS MANAGER
Dagelijkse gang van zaken op kantoor Breda en aanwezig tijdens de evenementen voor alle vragen omtrent inschrijving, tickets, stickers, hospitality, pitboxen, tijdschema, tijdwaarneming, contactpersoon tussen evenementorganisatie en SC, Nederlandse persberichten, website en meer

kantoor.  31 (0) 76-5430200
mobiel. 31 (0) 6-39124118
E-mail. renata@supercarchallenge.nl

KOEN WIJCKMANS - COORDINATOR FORD FIESTA SPRINT CUP

‘Onze’ Belg is perfect tweetalig en kan terugvallen op enorm veel ervaring in de autosport. Hij is binnen de organisatie van de Cup dan ook de geschikte persoon voor alle contacten. Als ex-journalist is hij tevens verantwoordelijk voor de communicatie over de Benelux Cup.

Email: koen@fordfiestacup.nl

BOBBE VELDKAMP – RACE DIRECTOR FFSC

Aanwezig tijdens de evenementen voor alle vragen omtrent regelgeving FFSC, briefings, race incidenten tijdens vrije trainingen, kwalificatie en races.

mobiel. 31 (0) 6-53268473

WIL BUIS – TECHNISCHE COMMISSIE FFSCAanwezig tijdens de evenementen voor alle vragen omtrent de technische keuring van de deelnemende auto’s, (na)keuringen, wegen, gesloten wagenpark.

SVEN DE GRAAFF – TECHNISCHE COMMISSIE FFSC
Aanwezig tijdens de evenementen voor alle vragen omtrent de technische keuring van de deelnemende auto’s, (na)keuringen, gesloten wagenpark.
 

BANDEN

HANKOOK is de vaste banden leverancier. Er wordt gereden met profielloze slicks en regenbanden . 

Racetyres BV is aangesteld als servicepartner en is tijdens alle evenementen aanwezig voor de levering en het fitten van banden. De tyre engineers kunnen raad geven bij de afstelling van de wagens en het juiste gebruik van de banden om een optimale prestatie te behalen.

Contact: Jan Paul van Dongen
Mobile:  +31 (0) 031 6 555 03 961
Email:  info@racetyres.nl

TV PRODUCTIE

Gedurende een raceseizoen zenden wij een uitgebreid programma uit via onze eigen kanaal, goed voor 30 minuten met verslagen van de evenementen en achtergrondinformatie over de Ford Fiesta Sprint Cup.
Voor de Belgische fans wordt het seizoen 2018 uitgezonden door Sport40 via de abonnees van Telenet en Proximus.

De televisieprogramma’s worden al sinds 2003 geproduceerd door Bright Sight Media. Jordy van Kouwen is het creatieve brein hierachter en monteert de beelden die worden geschoten door een fantastisch team van cameramensen onder leiding van Tom Claes. Frank Verhoeven verzorgd ook in 2018 het Nederlandse commentaar. Gert Vermersch staat in voor de Vlaamse versie en Vincent Franssen voorziet de programma’s van een Franstalige voice-over.