De Ford

Introductie Ford Fiesta ST-Line

Het motormanagement van de in de basis 140 PK motor,  een 1 liter- 3 cilinder motor is aangepast naar ca. 150 PK, het wagengewicht komt uiteindelijk in full race specificatie op ongeveer 1.020 kg.  

De technische ontwikkeling en productie van de racewagens is in handen van Intrax Suspension Technologie in Nederland. De Fiesta ST-Line is voorzien van een door VA Motorsport Engineering ingelaste rolkooi met FIA certificaat en een geheel aangepast onderstel met Intrax schokbrekers. 

Er zijn inmiddels 45 wagens geproduceerd en verkocht in Nederland, België en Luxemburg. 

Ford Belgium is blij met dit initiatief.  “De Fiesta ST-Line staat bekend om zijn sportieve rijeigenschappen,” zegt Jo Declercq van Ford Belgium. “De ST-Line uitvoering heeft een aangepast onderstel die de toch al goede wegligging nog beter maakt. Mooi om te zien dat deze eigenschappen nu ook op het circuit benut zullen gaan worden en jongeren de kans krijgen voor het voetlicht te treden. Wij zijn nog meer tevreden over het succes van het Ford Dealer – Team Championship. Als Ford-verdeler zijn zij collega’s maar ook concurrenten van elkaar en ieder wil de beste zijn in de verkoop. Die strijd zetten zij nu verder, zij het op de piste en op het scorebord van zowel het pilotenkampioenschap als het Ford Dealer – Team Championship. Daarin kunnen zij het verschil maken met de concurrentie en voor de ogen van de talrijke genodigden zich tonen als de beste, de snelste!”