nl
fr
Ford fiesta

FordStore Feyaerts met 2de Fiesta aan de start in Ford Fiesta Sprint Cup

14:00 02-05-2019

Vanspringel Motorsport is niet de enige Ford-verdeler die twee Fiesta’s op de baan zal brengen van de Ford Fiesta Sprint Cup want ook FordStore Feyaerts heeft beslist om een tweede Fiesta te runnen naast de vertrouwde #24 van Bert en Stienes Longin!

“Het is de bedoeling dat ikzelf ga rijden met de #4,” verduidelijkt Tom. “Maar wellicht geen volledig seizoen. We zijn nog in gesprek met sponsors en partners om mijn plaats voor bepaalde races af te staan aan een andere coureur. Indien er nog kandidaten zich geroepen voelen om gedurende één of meerdere races te komen proeven van de Fiesta Cup, laat het ons weten!”

Het was geen geheim dat Tom Feyaerts veel zin had om opnieuw te gaan racen. Zo’n twintig jaar geleden nam hij immers deel aan de Ka Cup in rally. Het uitbouwen van de familiale Ford-garages in Haacht en Aarschot weerhielden hem ervan om door te zetten, maar de microbe bleef kribbelen. Totdat de lancering volgde van de Ford Fiesta Sprint Cup en de gelegenheid zich voordeed om tijdens de finale op TT Circuit Assen achter het stuur te kruipen van de #24 Fiesta.

“Mijn opdracht bestond eruit om de titel in het Ford Dealer Team Championship te verzekeren,” herinnert Tom zich. “Op de piste had ik heel veel geleerd, ik zette na verloop van de races duidelijk snellere tijden neer en dat stemde mij tevreden. Wat telde was dat ik de missie had volbracht, geen stommiteiten uithaalde en… ik de smaak goed te pakken had! Het is eigenlijk na Assen dat het plan is beginnen rijpen van die tweede auto.”

Gezien voortaan de punten voor het Ford Dealer Team Championship worden toegekend aan het wagennummer, beschikt FordFeyaerts over twee troeven om de behaalde titel te verdedigen.