nl
fr
Ford fiesta

Gezocht: M/V – Veel talent, weinig budget

18:16 09-11-2018

De Ford Fiesta Sprint Cup heeft in 2018 zijn bestaansrecht getoond, als betaalbare sprintklasse voor rijders die voordien nog nooit op circuit hadden gereden of hoogstens ervaring opdeden in karting of endurance. Met deur-aan-deur gevechten staat de Ford Fiesta Sprint Cup borg voor mooie inhaalacties, onverwachte wendingen en niet op zijn minst een vol veld Fiesta-coureurs die ronde na ronde voor elke plaats knokken!

De aanschafprijs van de rijklare Ford Fiesta ST-Line, circa 150 pk sterk, 1.000 kg licht, en voorzien van een specifieke kit, is met 24.000 € bewust laag gehouden.

Het inschrijfgeld voor de Belgische Cup bedroeg 5.000 € voor een volledig seizoen. Daarvoor biedt de organisatie twee vrije training van dertig minuten, twintig minuten kwalificatie en tenslotte twee sprints van dertig minuten.

Doordat er veel gebruik gemaakt wordt van standaard onderdelen en het aantal te gebruiken slicks-banden per weekend is gemaximaliseerd op 4 stuks zijn ook de runningkosten per weekend laag waardoor deelname van velen mogelijk is.

Gereden wordt op zowel Nederlandse als Belgische circuits, met de populaire Max Verstappen Days op Circuit Zandvoort – 100.000 toeschouwers -, Gamma Days op TT Circuit Assen of Superprix op Circuit Zolder als hoogtepunten, zonder een bezoek te vergeten aan wat bekend staat als het “mooiste circuit ter wereld” Spa-Francorchamps!

Naast de strijd voor de algemene titel is er een Junior-klasse, voorbehouden aan vergunninghouders van 16 tot 24 jaar.

Ford-verdelers strijden onderling voor de overwinning en de titel in het genaamde Ford Dealer – Team Championship. Tijdens het eerste seizoen stonden niet minder dan negen Ford-verdelers borg voor de inzet van één of meerdere Fiesta’s ST-Line!