nl
fr
Ford fiesta

Het doek valt over Ford Fiesta Sprint Cup, afspraak in 2021!

16:42 18-11-2020

Naar aanleiding van de COVID 19-situatie in Nederland heeft V-Max Racing Management, helaas moeten besluiten het raceseizoen 2020 te beëindigen zonder Finale Races, die waren voorzien op TT Circuit Assen. Uiteindelijk werden er onder moeilijke omstandigheden 3 race-weekends en toch liefst zeven races georganiseerd. Het was anders dan alle andere jaren, podiumprocedures zonder crew, geen publiek of sponsors in de paddock en vrienden of andere fans uitnodigen was evenmin mogelijk.

Op de piste kregen we gelukkig close racing te zien en werd er hard gestreden voor de overwinningen en de punten in de verschillende Belgische kampioenschappen.

Normaal gesproken worden de kampioenen elk jaar tijdens het kampioenenfeest in Breda in de bloemetjes gezet, maar ook hier geen eindfeest, wel kampioenen!

In het algemeen klassement gaat Kenny Herremans voor een tweede titel in de Ford Fiesta Sprint Cup en hij won van nieuwkomer Tomas De Backer en Dylan Derdaele. Het is deze Tomas De Backer die zich de sterkste toonde in de Junior-klasse, maar hij diende steeds rekening te houden met Milan De Laet, die andere neofiet. Ruben Valckenaere tekende voor een knappe 3de plaats en dat is op zich een overwinning, indien men zich zijn moeilijke revalidatie herinnert, na een verkeersongeval, einde 2018.

In het Ford Dealer Team Championship gaat ook FordStore Feyaerts voor een tweede kroon. Ford Peerlings Pelt eindigt 2de en 3de.

Wat 2021 betreft wordt er nog gewerkt aan een definitieve kalender. Het is de bedoeling dat er voor zes meetings wordt gegaan, met start van het vierde seizoen van de Ford Fiesta Sprint Cup in april en de finale in oktober. Naast afspraken op Circuit Zolder, Circuit Zandvoort en TT Circuit Assen zijn zeker twee meetings voorzien op wat bekend staat als het ‘mooiste circuit ter wereld’!