nl
fr
Ford fiesta

Geoffrey Vanspringel ook aan de start!

16:52 14-05-2021

Na de knappe demonstratie van Nathan Vanspringel tijdens de Openingsraces op Circuit Zandvoort staat Vanspringel Automobiles aan de leiding in zowel het Ford Dealer Team Championship als de Junior Ford Fiesta Sprint Cup en in de algemene tussenstand is de Junior nipt tweede, met amper één punt verschil op tweevoudig kampioen Herremans ! Voor de Spa Euro Race, op 5 en 6 juni, komt er binnen de rangen van de Brusselse Ford-verdeler versterking met de komst van een tweede Fiesta voor niemand minder dan Geoffrey Vanspringel, broer van Nathan !

« Zowat iedereen in mijn directe omgeving, met aan de spits mijn vader Patrick, waren van oordeel dat het tijd werd dat ik eindelijk mijn debuut zou beleven in de Ford Fiesta Sprint Cup, » lacht 36-jarige Geoffrey. « Ik heb tot hiertoe heel veel deelgenomen aan testsessies, zoals in de VW Fun Cup en racen in indoorkarting en dat was mogelijk in functie van het werk in de drie Ford-garages, want dat kreeg steeds alle voorrang. Na het weekend op Circuit Zandvoort is gebleken dat de kleine structuur goed werk leverde en dat er, ja, ruimte was voor een tweede Fiesta. Gezien ik altijd graag wou gaan racen, en de tweede auto, de ex-Verbesselt waarmee Nathan in 2019 debuteerde, klaar was voor gebruik, heb ik toegezegd om mijn droom waar te maken ! »

Dat Geoffrey de pet van team principal verruilt voor die van coureur zal overigens geen enkele invloed hebben op het doen en laten van Nathan, die zich duidelijk heeft gemanifesteerd als een ernstige titelkandidaat.

«Nathan blijft samenwerken met coach Martin Leburton, want die combinatie heeft zijn vruchten afgeworpen. In de organisatie word ik opgevangen door Loïc, een andere Vanspringel-broer, en hij zal zich ook specifiek met mijn auto bezigheden. En er is natuurlijk nog altijd vader Patrick, zeg maar de go between tussen het team, de organisatie en andere Ford-concurrenten ! »

Blijft de vraag waar neofiet/coureur Vanspringel zich wil of kan manifesteren in een peloton waar bijna iedereen al heel wat race-kilometers in de benen heeft ?

« Wij hebben afgelopen weekend uitvoerig testgereden op Spa-Francorchamps, » stelt Geoffrey over de ultieme voorbereiding van wat zijn debuut wordt in de racerij. « Uiteraard volstaat zo’n testdag niet en heb ik inderdaad gebrek aan ervaring. Het is algemeen geweten dat in de autosport trainen en rondjes afmalen primordiaal zijn om in dit soort sprintracerij van zeer korte adem van bij de start en de eerste ronden voluit te kunnen gaan. Niettemin ben ik gebeten om een goed resultaat te behalen, mijn mannetje te staan en in de woelige meute mijn plaats op te eisen ! Ik mag mij niet tevreden stellen met een ‘voldoende’ op mijn eerste schoolrapport ! »  

Wetende dat Dick van Elk, de sterke man achter V-Max Racing Management, recentelijk bekendmaakte dat zij in 2022 tekenen voor een vijfde seizoen van de Ford Fiesta Sprint Cup, laat Geoffrey alvast toe om uit te kijken naar een vervolg op zijn prille debuut dit jaar.

« Wij zijn hoe dan ook uitermate tevreden dat er in 2022 een vervolg komt op de Fiesta Cup, » klinkt Geoffrey voldaan. « Ik kan het niet genoeg herhalen : Dick en zijn mensen zorgen voor een perfecte organisatie waarin wij als klant en dus Ford-verdeler op de eerste plaats staan ! Dat straalt zich ook uit in de goede sfeer in de paddock en, niet te vergeten, de onderlinge zeer sportieve strijd op de piste. Dat motiveert ons des te meer om in 2022 een derde auto voor te rijden en op die manier tenvolle de Ford Fiesta Sprint Cup te blijven ondersteunen ! »

Met voortaan vijf auto’s bij Ford Peerlings, drie stuks in de aanbieding bij FordStore Feyaerts en nu alvast twee Fiesta’s onder de vlag van Ford Vanspringel, tonen de Ford-verdelers eens te meer het belang dat zij hechten aan deze unieke Ford-merkenrace !