Ford fiesta

Cornelis Carrosserie met Calvin de Groot en Oeste Racing

13:51 22-05-2023

Calvin de Groot (19) reed zich bij zijn prille debuut in de Ford Fiesta Sprint Cup danig in de kijker en ging op Circuit Zandvoort tijdens de Voorjaarsraces prompt voor de tweede plaats, net achter de ervaren Pool Alan Czyz. Een prestatie die niet zonder gevolg is gebleven, want Cornelis Carrosserie werd bereid gevonden om de samenwerking aan te gaan met Calvin de Groot en hem te ondersteunen in het programma in de Ford Fiesta Sprint Cup, sinds 2018 in de Benelux de ideale kweekvijver voor jonge talenten.

Cornelis Carrosserie uit het Belgische Temse zal aldus borg staan voor het opnemen van mogelijke carrosserieschade. Zaakvoerders Patrick en Patricia Cornelis zijn geen onbekenden van Calvin. De afgelopen twee jaar hebben ze in het kader van endurance-racerij in de C1 Racing Cup al samengewerkt met het team van Oeste Kart. Samen met hun zoon Fabrice hebben ze diverse podia behaald zoals o.a. de 8 uur van Zolder, de 24 uur van Portimão en de 6 uur van Croix-en-Ternois.

Cornelis Carrosserie is een familiebedrijf met ruim 35 jaar ervaring. Een team van specialisten met oog voor detail dat zorgt voor professionele herstelling van schades. Daarnaast staat de klant centraal en zorgen zij dat alles vlot en vriendelijk verloopt.

“Wij vinden het mooi om te zien dat Calvin er alles aan doet om te kunnen racen,” stellen Patrick en Patricia. “Door Calvin te helpen, willen wij ons steentje bijdragen om hem toe te laten zijn doel te bereiken.”

Calvin de Groot: “Ik ben trots en blij met deze samenwerking. Al jaren race ik met een beperkt budget. In mijn achterhoofd hield ik altijd rekening met schades, lees hoge extra kosten. Met deze samenwerking kan ik mij meer focussen op mijn raceprestaties, ik ben er super blij mee!”

Foto: Met een handdruk bezegelden Patrick Cornelis en Calvin de Groot bij Carrosserie Cornelis in Temse de samenwerking.