Ford fiesta

Jenson de Leeuw viseert Benelux-titel!

12:12 22-02-2024

Jenson de Leeuw maakte eerder al bekend dat hij voor een volledig seizoen gaat in de Benelux Ford Fiesta Sprint Cup en nu kennen we ook de ambities van de rijder van MV Motorsport!

“Ik ga voluit voor de titel in de Benelux-Ford Fiesta Sprint Cup,” zegt de 17-jarige knaap uit het Nederlandse Zeewolde in de provincie Flevoland. “Vorig jaar heb ik alvast getoond dat ik vooraan in het veld een rol van betekenis kan spelen en dus ga ik dit jaar prompt voor de overwinningen, dikke punten en het winnen van het kampioenschap! Het is op basis van die opgedane ervaring dat wij, gekoppeld aan het haalbare budget, gekozen hebben om verder te gaan in de Fiesta Cup. Bovenal was het aangenaam samenwerken met Maikel Verkade en het klikte ook goed met de mecaniciens van MV Motorsport. Ik kijk er echt naar uit om in de vertrouwde #54 aan de start te verschijnen van de eerste confrontatie, op Circuit Zandvoort!”

Het was inderdaad in het kader van de vierde meeting van het seizoen, Jack’s Racing Day op TT Circuit Assen, dat de naam van Jenson de Leeuw voor de eerste keer verscheen op de entry van de Benelux Ford Fiesta Sprint Cup. Na een tweede kennismaking op Circuit Zandvoort volgde een voor Jenson toch wel aparte ervaring: racen op wat bekend staat als het mooiste circuit ter wereld!

“Dat ik daar in de Ardennen op het podium stond, had voor mij een speciale waarde. Ik was negen jaar of zoiets en mocht met mijn ouders mee naar Spa, maakte er kennis met Francorchamps en zag langsheen de piste de auto’s voorbijsnellen. Daar dacht ik aan, toen ik op het schavotje plaatsnam. Onder invloed van het wijzigen van de uitslag van Race 1 diende ik daarop vrede te nemen met een zevende plek, dat was even minder leuk, maar in Race 2 maakte ik dat verlies ruimschoots goed door opnieuw derde te eindigen achter niemand minder dan Tomas De Backer en Alan Czyz.”

Na de Spa-missie, ging het op The Cathedral of Speed crescendo en won Jenson prompt Race 1 van Esmee Kosterman en Calvin de Groot!

“Dat ik tijdens dat laatste weekend won, gaf mij des te meer voldoening, want pas op woensdag kwam het last minute tot een akkoord om te kunnen deelnemen aan de Finale Races. Op zondagavond hebben wij meteen met Maikel Verkade van MV Motorsport gesproken over de mogelijkheden om in 2024 voltijds te gaan voor een verdergezette samenwerking.”

Jenson volgt in Zwolle een opleiding als technisch specialist autotechniek, georiënteerd naar internationale motorsport.

“Een bewuste keuze. Mijn doel is van het racen mijn beroep te maken. Die technische bagage moet mij helpen om door te groeien naar een hoger niveau in de racerij en mijn droom is endurance-races, zoals Daytona, Le Mans, 24 Uren van Spa!”

Met die bijzondere voornaam stond het alvast in de sterren geschreven dat Jenson vroeg of laat kennis zou maken met de gemotoriseerde sporten.

“Mijn opa volgde destijds de Formule 1 en toen mijn ouders bij hem op bezoek waren, hoorden zij de naam ‘Jenson Button’! Zij vonden dat een mooie voornaam en besloten hun zoontje die naam te geven. Van zodra het kon, debuteerde ik in de Nederlandse ID Engines-karts en won vijftien van de achttien races. Ook vorig jaar had ik mijn zinnen hierop gezet, totdat ik samen met mijn ouders en mijn sponsors Baak Automotive, Café Friends Zeewolde, Dutch Carpet Events, Dekker autogroep, Musscher & Sonneveld makelaar, DeKoSign, Mitra Zeewolde, ID Engines en Alra jachtramen het plan ontvouwde om de overstap te maken naar de circuitracerij en een debuut in de Ford Fiesta Sprint Cup!”