Ford fiesta

Martin Scarnière wordt teammaat van Tomas De Backer!

14:30 28-02-2024

Martin Scarnière en zijn management maakten eerder al bekend dat de 22-jarige Dinantees in 2024 zijn debuut zou beleven in de unieke Ford-merkencup! Het was enkel nog wachten op het vinden van een akkoord met een ervaren team dat kon instaan voor het runnen van de jonge Belg!

Die formatie werd ondertussen gevonden, want Martin Scanière zal binnen de structuur van TDB Racing by FordStore Feyaerts ploegvormen met niemand minder dan Tomas De Backer!

“Wij zijn supertevreden dat we onderdak vonden bij een zodanig sterke formatie en bovendien kan ik er terugvallen op de ervaring en de kennis van kopman Tomas De Backer,” glundert Martin. “Zij zijn het die met ons contact opnamen en van bij de eerste gesprekken voelden we dat we op dezelfde golflengte zaten. Ik kijk er naar uit om kennis te maken met de Fiesta waarmee ik zal aantreden en voor de eerste keer samen te werken met vader Eddy en Tomas. Tijdens de testdag op Circuit Mettet zat Tomas als coach naast mij en daar al was het mij opgevallen dat hij zich zeer goed kweet van zijn taak als ‘leraar’!’

Tomas De Backer is op zijn beurt blij dat hij weldra de kneepjes van het vak kan leren aan een jongere, debutant en Martin aldus wegwijs maken op het vlak van setup, data-gegevens.

Zegt Tomas De Backer: “Naar de letter van het reglement ben ik geen Junior meer (de klasse Junior is beperkt tot 24 jaar, nvdr) en kan ik ervoor zorgen dat Martin en dus iemand anders van ons team wél voor die podiumplaatsen kan gaan in de Junior Ford Fiesta Sprint Cup! Dat was onze beweegreden om binnen onze structuur een tweede auto in te zetten en voor het besturen ervan uit te kijken naar een jonge nog te vormen rijder. Met Martin werd dat eerste doel alvast bereikt.”

Martin en vader Laurent Scarnière zijn zeker van deelname aan de eerste meeting. Of er een vervolg komt, zal afhangen van de nog te vinden sponsors en, uiteraard, het doen en laten van Martin in de eerste races die plaatsvinden op Circuit Zandvoort!

“Wat ons hierbij sterkt is dat Calvin de Groot vorig jaar enkel zekerheid had over deelname aan de eerste meeting,” stelt vader Laurent.  “Daarop zijn zij weekend per weekend centen gaan zoeken – met zelfs een crowdfunding – en slaagden erin, geholpen door de knappe prestaties van Calvin, om het hele seizoen vol te maken. Het is nu aan Martin om de eerste klus te klaren: racen en vooraan zijn plaats opeisen.”