Ford fiesta

Kampioenen Ford Fiesta Sprint Cup Benelux gehuldigd

12:07 15-12-2023

Op de thuisbasis van V-Max Racing Management in Breda zijn vrijdagavond 8 december de kampioenen van het seizoen 2023 gehuldigd. De top drie in de Ford Fiesta Sprint Cup Benelux mochten het podium beklimmen om daar hun fraaie en dik verdiende trofeeën in ontvangst te nemen.

Het is inmiddels een mooie traditie geworden dat V-Max Racing Management zijn kampioenen tijdens een feestavond in het zonnetje zet. Dit keer was gekozen voor de thuisbasis van VRM in Breda en opnieuw was de opkomst van rijders, teamleden, vrienden, familie en bij de organisatie van V-Max betrokken medewerkers bijzonder groot.

Dick van Elk, die de presentatie voor zijn rekening nam, keek niet alleen terug naar het afgelopen seizoen, maar ook naar de plannen voor 2024. De kalender voor komend seizoen was al in een eerder stadium naar buiten gebracht. Positief nieuws kwam er over de Ford Fiesta Sprint Cup Benelux, waar bij een recent gehouden testdag in Mettet rond de 24 kandidaten kwamen opdagen waarvan meerdere ook serieuze plannen hebben om in 2024 in deze opstapklasse aan de start te verschijnen. Daarnaast worden er wat aanpassingen gedaan in de opzet van de wedstrijdschema’s waardoor de VRM-kampioenschappen nog aantrekkelijker worden voor de deelnemers. Uiteraard wordt er ook weer gezorgd voor uitgebreide media-aandacht.

Daarna was het tijd om de prijswinnaars richting het podium te roepen. Door zelfs zo laat in het seizoen nog de nodige raceverplichtingen, kon niet iedereen zijn trofee zelf ophalen, maar het was goed om te zien dat toch het overgrote deel van de winnaars in eigen persoon aanwezig was.

De Junior Cup in de Ford Fiesta Sprint Cup Benelux werd dit jaar gewonnen door Alan Czyz, met Esmee Kosterman op twee en Calvin de Groot op drie. De Groot kon door raceverplichtingen elders in Europa niet in eigen persoon aanwezig zijn.

Datzelfde ging op voor Tomas De Backer die de algemene titel in de Ford Fiesta Sprint Cup Benelux voor zich opeiste en in de persoon van Tom Feyaerts de ideale vervanger vond om op het podium plaats te nemen (FordStore Feyaerts stond er overigens ook als kampioen in de Ford Dealer Team Cup). Czyz en Kosterman mochten hier met een tweede respectievelijk derde plaats nog een keer op het podium plaatsnemen.

De Gold Cup van de Ford Fiesta Sprint Cup Benelux leverde een titel op voor Nice Racing teameigenaar Johan Land, met Stefan Barewijk op twee en Bjorn Dietrich op drie.

Traditiegetrouw werd ook de Eugène Janssen Award uitgereikt. Dit is de speciale award voor een team, rijder of vrijwilliger die zich onderscheiden heeft en die daarmee de herinnering aan Eugène Janssen waardig is. De award ging dit keer naar Koen Wijckmans voor zijn onvermoeibare inzet om steeds weer voldoende deelnemers aan de start te krijgen in de Ford Fiesta Sprint Cup Benelux.

Nadat alle trofeeën waren uitgereikt, kon de dj de volumeknop weer opendraaien en werd er onder het genot van hapjes en drankjes nog uitgebreid teruggekeken op het afgelopen seizoen en plannen besproken voor 2024.

 

Meer nieuws van de Supercar Madness

Ford fiesta

Debuut voor 22-jarige Martin Scarnière!

Ford fiesta

Calvin de Groot gaat voor tweede seizoen met Oeste Kart!

Ford fiesta

Kampioenen Ford Fiesta Sprint Cup Benelux gehuldigd

Ford fiesta

Vol huis voor testdag op Circuit Mettet!

Ford fiesta

Testrijden met Fiesta in Cup-versie!

Ford fiesta

Een zevende seizoen voor Ford Fiesta Sprint Cup!

Ford fiesta

Esmee Kosterman sluit seizoen af met winst!

Ford fiesta

Overwinning voor Jenson de Leeuw en MV Motorsport

Ford fiesta

Pole position voor Calvin de Groot in de #143 Oeste Kart

Ford fiesta

Tomas De Backer richting een tweede titel?

Ford fiesta

Debuutrace voor Marieke Stuff

Ford fiesta

Calvin de Groot is klaar voor de eerste triomf!

Ford fiesta

De volle pot voor Tomas De Backer en FordStore Feyaerts!

Ford fiesta

Tomas De Backer-Alan Czyz: 1-0

Ford fiesta

Alan Czyz voor Tomas De Backer en Calvin de Groot…

Ford fiesta

Wie doet beter dan Alan Czyz of Tomas De Backer?

Ford fiesta

Alan Czyz, voor Tomas De Backer en… Calvin de Groot!

Ford fiesta

Ellis Spiezia aan de start tijdens Spa Euro Race!

Ford fiesta

Alan Czyz maakt de dubbel op Zandvoort compleet

Ford fiesta

Alan Czyz wint openingsrace op nat en glad Zandvoort

Ford fiesta

Alan Czyz troeft Tomas De Backer af voor pole postion!

Ford fiesta

Eerste keer Benelux voor Ford Fiesta Sprint Cup

Ford fiesta

Oeste Racing met Calvin de Groot

Ford fiesta

Nitro Racing met Duitser Björn Dietrich aan de start !

Ford fiesta

Benelux erkenning voor Belgisch-Nederlandse Ford Fiesta Sprint Cup

Ford fiesta

Tomas De Backer met FordStore Feyaerts aan de start!

Ford fiesta

KNAF en VRM organiseren contactdag op Circuit Zandvoort

Ford fiesta

Race Winning Brands wordt exclusief motorenleverancier

Ford fiesta

Tom Vanderheyden gaat voor podiumplaatsen!