Ford fiesta

Race Winning Brands wordt exclusief motorenleverancier

11:47 26-01-2023

Omdat het wachten is op de komst van een alternatieve krachtbron (in een ander model uit het gamma van Ford) gaat V-Max Racing Management in 2023 al zeker voor een zesde seizoen van de succesvolle Belgisch-Nederlandse Ford Fiesta Sprint Cup. Op basis van de bevindingen van het voorbije seizoen was gebleken dat er ontevredenheid heerste over de betrouwbaarheid van de motoren en er verschillen in prestaties werden vastgesteld. Om hieraan te verhelpen en het komende seizoen elke deelnemer toe te laten met gelijke kansen aan de start te komen, wordt een beroep gedaan op de diensten van Race Winning Brands, overigens reeds partner en Cup-sponsor !

“Een elektrisch aangedreven motor in competitie, het is allemaal wat vroeg dag en het is precies die onzekerheid naar de toekomst toe die ons heeft aangezet om met Race Winning Brands een akkoord te maken voor twee jaar. Dus ook in 2024 willen we nog verdergaan met de Ford Fiesta Sprint Cup”, zegt Dick van Elk. “Zowel voor Race Winning Brands als voor de teams, deelnemers en betrokken Ford-verdelers is het zo een investering op iets langere termijn. Onze eerste zorg was om in 2023 zekerheid te krijgen op het vlak van betrouwbaarheid van de motoren en op de piste gelijkwaardigheid te kunnen waarborgen, zonder het gehele kostenplaatje uit te oog te verliezen.”

In de praktijk wil dat zeggen dat eigenaars van een Ford Fiesta Sprint Cup de ‘oude’ Cup-motoren kunnen inleveren en, tegen betaling, verruilen voor een volledig nieuwe OEM Ford 1.0 Ecoboost-motor, voorzien van Wiseco-onderdelen, inclusief aanbouwdelen en die voldoen aan het specifieke Cup-reglement.

“We zijn er ons terdege van bewust dat dit voor sommigen een extra kost blijft”, stelt nog Dick van Elk. “Daarom kan er nog, occasioneel, deelgenomen worden met een Fiesta die niét is voorzien van de nieuwe motoren, maar die auto zal dan wel op voorhand dienen aangeboden te worden bij een aangewezen testbedrijf om het vermogen en het koppel van de motor te laten controleren. Indien de waarden overschreden worden, zal het reglementaire minimumgewicht worden aangepast. En, er kan in 2023 slechts voor drie race-events sprake zijn van die uitzondering.”

Hierbij dienen we te verduidelijken dat er voor de start van de dan gloednieuwe Ford Fiesta Sprint Cup in 2018 werd teruggegrepen naar een volledig standaard-Fiesta ST-Line, waarbij rekening werd gehouden met een very low budget en aldus het race-klaarmaken beperkt bleef tot het strippen van het interieur, het plaatsen van een rolkooi, andere remmen en een nieuwe ophanging! Aan de motor werd aanvankelijk niet geraakt en pas gedurende het tweede seizoen volgde een upgrade van het motormanagement. Vijf seizoenen later bleek duidelijk dat de Fiesta, made in 2018, in Cup-versie aan een opfrisbeurt toe was…

De aanpak en het gevonden akkoord met Race Winning Brands toont alvast dat V-Max Racing Management vastbesloten is om de Ford Fiesta Sprint Cup in de Lage Landen verder te laten groeien als ideale kweekvijver. Loek Hartog, Colin Caresani, Daan Pijl, Rik Koen, Dante Rappange, Laurens de Wit, Kenny Herremans of Nathan Vanspringel hebben niet toevallig in de Ford-merkencup de stiel geleerd en konden zich van hieruit opmaken voor een overstap naar een andere, zwaardere klasse.

Het zesde seizoen van de Ford Fiesta Sprint Cup begin op 14, 15 en 16 april met de Voorjaarsraces op Circuit Zandvoort. Ter voorbereiding van de start van alle competities van V-Max Racing Management organiseren zij, in samenwerking met KNAF, op 12 februari op Circuit Zandvoort een test & contactdag. Tegen de betaling van 300 € per sessie van dertig minuten kunnen kandidaat-rijders, ook zij die nog niet in het bezit zijn van een vergunning, kennismaken met o.m. een Ford Fiesta Sprint Cup!

 

Meer nieuws van de Supercar Madness

Ford fiesta

Debuut voor 22-jarige Martin Scarnière!

Ford fiesta

Calvin de Groot gaat voor tweede seizoen met Oeste Kart!

Ford fiesta

Kampioenen Ford Fiesta Sprint Cup Benelux gehuldigd

Ford fiesta

Vol huis voor testdag op Circuit Mettet!

Ford fiesta

Testrijden met Fiesta in Cup-versie!

Ford fiesta

Een zevende seizoen voor Ford Fiesta Sprint Cup!

Ford fiesta

Esmee Kosterman sluit seizoen af met winst!

Ford fiesta

Overwinning voor Jenson de Leeuw en MV Motorsport

Ford fiesta

Pole position voor Calvin de Groot in de #143 Oeste Kart

Ford fiesta

Tomas De Backer richting een tweede titel?

Ford fiesta

Debuutrace voor Marieke Stuff

Ford fiesta

Calvin de Groot is klaar voor de eerste triomf!

Ford fiesta

De volle pot voor Tomas De Backer en FordStore Feyaerts!

Ford fiesta

Tomas De Backer-Alan Czyz: 1-0

Ford fiesta

Alan Czyz voor Tomas De Backer en Calvin de Groot…

Ford fiesta

Wie doet beter dan Alan Czyz of Tomas De Backer?

Ford fiesta

Alan Czyz, voor Tomas De Backer en… Calvin de Groot!

Ford fiesta

Ellis Spiezia aan de start tijdens Spa Euro Race!

Ford fiesta

Alan Czyz maakt de dubbel op Zandvoort compleet

Ford fiesta

Alan Czyz wint openingsrace op nat en glad Zandvoort

Ford fiesta

Alan Czyz troeft Tomas De Backer af voor pole postion!

Ford fiesta

Eerste keer Benelux voor Ford Fiesta Sprint Cup

Ford fiesta

Oeste Racing met Calvin de Groot

Ford fiesta

Nitro Racing met Duitser Björn Dietrich aan de start !

Ford fiesta

Benelux erkenning voor Belgisch-Nederlandse Ford Fiesta Sprint Cup

Ford fiesta

Tomas De Backer met FordStore Feyaerts aan de start!

Ford fiesta

KNAF en VRM organiseren contactdag op Circuit Zandvoort

Ford fiesta

Race Winning Brands wordt exclusief motorenleverancier

Ford fiesta

Tom Vanderheyden gaat voor podiumplaatsen!