Ford fiesta

Vol huis voor testdag op Circuit Mettet!

10:59 05-12-2023

Ondanks de minder goede weersvoorspellingen verschenen er op zaterdag 2 december liefst 24 kandidaten op de afspraak voor de unieke Oeste Kart/Ford Fiesta Sprint Cup-testdag op het Circuit Jules Tacheny de Mettet. 

“Wij waren uitermate tevreden over het grote aantal inschrijvers en niet op zijn minst dat er heel veel interesse kwam van jonge rijders”, stelt Koen Wyckmans van V-Max Racing Management, de promotor van de Benelux Ford Fiesta Sprint Cup. “De vijf beschikbare auto’s waren voor telkens een sessie van één uur zeer vlug sold out, waardoor we heel wat rijders hebben moeten verwijzen naar de reservelijst.” 

Alvorens achter het stuur te kruipen van één van de vijf beschikbare Fiesta’s – met dank aan MV Motorsport, Nice Racing, Oeste Kart, FordStore Feyaerts en Eddy De Backer –  mochten de aspirant-Fiesta-rijders als passagier samen met de respectievelijke coaches op ontdekking van het Mickey Mouse-tracé van Circuit Mettet en de race-Fiesta. Nadien was het de beurt aan hen om, telkens vergezeld door de coach/raadgever, rondjes te draaien en voluit kennis te maken met het besturen van zo’n Fiesta Cup! 

Na afloop niets dan tevreden gezichten. Te meer daar zij na het testuurtje ook nog verwacht werden voor één van de vijf workshops, waarin zij wegwijs werden gemaakt met de werking van de media, het belang om sponsors en partners goed in de picture te plaatsen, de mogelijkheden voor het gebruik van de Hospitality Unit-tent van V-Max Racing, kennis van reglementen, het verloop van een raceweekend en, vooral, de kostprijs en de mogelijkheden van een seizoen in de Benelux Ford Fiesta Sprint Cup.  

“Dat deze jongeren bijna allemaal eerder ervaring opdeden in karting of C1 Racing en nu willen overstappen naar een sterke én betaalbare sprintklasse, toont eens te meer dat V-Max Racing Management de juiste beslissing nam om voor een zevende seizoen te gaan”, benadrukt Jo Lambrecht, de initiatiefnemer van deze Oeste Kart-testdag. “Wat hierbij als mond-aan-mond reclame heeft geholpen is de komst en het doen en laten van Calvin de Groot, bekend uit karting, die dan vanuit de C1 dit jaar is doorgestoten naar de Fiesta Cup en daar in de spotlights is komen te staan als rivaal van gevestigde waarden zoals Tomas De Backer en Alan Czyz!” 

Vele andere jonge talenten zijn op dezelfde manier Calvin de Groot voorafgegaan en slaagden er in om in de Ford Fiesta Sprint Cup de stiel te leren, zich in de belangstelling te rijden en zo door te groeien naar andere, hoogstaande sprintkampioenschappen. Namen? Loek Hartog, Kenny Herremans, Nathan Vanspringel, Daan Pijl, Colin Caresani, Kobe Pauwels, Rik Koen, Ellis Spiezia, Senna van Soelen… De lijst is lang en onvolledig. Het toont aan dat de Fiesta Cup een kweekvijver is en blijft en op basis van de interesse die er was voor de testdag, mogen we besluiten dat er nog heel veel ‘vis in de vijver zit’! 

“Het succes van deze eerste in België georganiseerde testdag vraagt naar meer”, klinkt het bij de betrokken teams. “Ondertussen liepen nieuwe aanvragen binnen en daarom gaan we binnenkort een tweede datum – ergens begin van het jaar - prikken en dat wereldkundig maken.”  

 

Meer nieuws van de Supercar Madness

Ford fiesta

Debuut voor 22-jarige Martin Scarnière!

Ford fiesta

Calvin de Groot gaat voor tweede seizoen met Oeste Kart!

Ford fiesta

Kampioenen Ford Fiesta Sprint Cup Benelux gehuldigd

Ford fiesta

Vol huis voor testdag op Circuit Mettet!

Ford fiesta

Testrijden met Fiesta in Cup-versie!

Ford fiesta

Een zevende seizoen voor Ford Fiesta Sprint Cup!

Ford fiesta

Esmee Kosterman sluit seizoen af met winst!

Ford fiesta

Overwinning voor Jenson de Leeuw en MV Motorsport

Ford fiesta

Pole position voor Calvin de Groot in de #143 Oeste Kart

Ford fiesta

Tomas De Backer richting een tweede titel?

Ford fiesta

Debuutrace voor Marieke Stuff

Ford fiesta

Calvin de Groot is klaar voor de eerste triomf!

Ford fiesta

De volle pot voor Tomas De Backer en FordStore Feyaerts!

Ford fiesta

Tomas De Backer-Alan Czyz: 1-0

Ford fiesta

Alan Czyz voor Tomas De Backer en Calvin de Groot…

Ford fiesta

Wie doet beter dan Alan Czyz of Tomas De Backer?

Ford fiesta

Alan Czyz, voor Tomas De Backer en… Calvin de Groot!

Ford fiesta

Ellis Spiezia aan de start tijdens Spa Euro Race!

Ford fiesta

Alan Czyz maakt de dubbel op Zandvoort compleet

Ford fiesta

Alan Czyz wint openingsrace op nat en glad Zandvoort

Ford fiesta

Alan Czyz troeft Tomas De Backer af voor pole postion!

Ford fiesta

Eerste keer Benelux voor Ford Fiesta Sprint Cup

Ford fiesta

Oeste Racing met Calvin de Groot

Ford fiesta

Nitro Racing met Duitser Björn Dietrich aan de start !

Ford fiesta

Benelux erkenning voor Belgisch-Nederlandse Ford Fiesta Sprint Cup

Ford fiesta

Tomas De Backer met FordStore Feyaerts aan de start!

Ford fiesta

KNAF en VRM organiseren contactdag op Circuit Zandvoort

Ford fiesta

Race Winning Brands wordt exclusief motorenleverancier

Ford fiesta

Tom Vanderheyden gaat voor podiumplaatsen!