nl
fr
Ford fiesta

Nathan Vanspringel met VDS Racing Adventures!

12:44 16-03-2022

Recentelijk werd bekendgemaakt dat Nathan Vanspringel dan toch voor een vierde seizoen gaat in de Ford Fiesta Sprint Cup en dat de 19-jarige Fiesta-kampioen dat programma zou koppelen aan een andere bedrijvigheid. Er werd veel gewikt en gewogen en uiteindelijk zal Nathan, parallel met die vierde zit onder de vlag van FordStore Vanspringel, in de Hundred Series by BGDC achter het stuur kruipen van de VDS Racing Adventures MARC Focus V8 ! 

«Ik kreeg vorig jaar al de gelegenheid test te rijden met de MARC Focus en dat smaakte echt naar meer, » zegt Nathan. «Ik wou absoluut ervaring wou opdoen in een snellere auto en een snellere klasse en één van de verrassende voorstellen kwam van Raphaël van der Straten om de MARC Focus in BGDC met hem te delen. Ik was meteen gewonnen voor het idee omdat mij dat toelaat veel race-kilometers te verorberen, de 150 pk van de Fiesta om te ruilen voor zo’n slordige 550 pk’s onder de rechtervoet en, ja, opnieuw vooraan mee te knokken in de Ford Fiesta Sprint Cup ! »

Naast het feit dat Nathan Vanspringel binnen de grote Ford-familie een dubbel programma kan afwerken, is hij helemaal in de wolken dat hij een kans krijgt om voor een Belgische formatie uit te komen met zo’n sterke geschiedenis in de Belgische en zelfs internationale autosport.

« Als je het palmares bekijkt van wat Graaf Rodolphe van der Straten Ponthoz, grootvader van Raphaël en stichter van VDS Racing, allemaal presteerde – met successen in de Amerikaanse Can-Am en later Indy Car – dan ben ik uitermate fier dat ik voortaan ook mag racen in een rode auto die voorzien is van de bekende blauw-witte middenstreep ! Het spreekt voor zich dat het programma met VDS Racing Adventures voorrang krijgt en ik aldus één keer verstek geef voor de Ford Fiesta Sprint Cup omdat er een clash is met BGDC ! »

Raphaël van der Straten van VDS Racing Adventures hoor je alvast niet klagen dat hij voor het programma met de MARC Focus V8 full time kan rekenen op de bijstand van Nathan.

« Nathan heeft zich als rijder voldoende bewezen en verdient dankzij zijn ‘spirit’ en het bereikte niveau van maturiteit zijn plaats binnen VDS Racing Adventures.  Bovendien zorgt zijn komst binnen BGDC voor de nodige verjonging van het startveld. Nathan verkreeg in de Belgische autosport een zekere naam en faam en zijn aanwezigheid daar zorgt dan ook voor de nodige uitstraling. Dat is mooi meegenomen. Voor VDS Racing Adventures en voor BGDC. »

Het vijfde seizoen van de Ford Fiesta Sprint Cup gaat van start op 8, 9 en 10 april op Circuit Zandvoort. Op dat ogenblik zal Nathan al ‘live’ hebben kunnen kennismaken met de MARC Focus van VDS Racing Adventures, vermits het seizoen van Hundred Series by BGDC op 26 maart begint met een eerste 200 minuten durende Endurance op Circuit Zolder !