Ford fiesta

Geen volle punten voor geslaagd debuut van Ford Peerlings!

00:00 20-04-2021

Een 2de plaats voor Philippe Huart, dat was de beste plaats die Ford Peerlings behaalde bij hun debuut als team in de eerste manche van de Ford Fiesta Sprint Cup. Zonder nog te kunnen rekenen op de bijstand van de technici van Belgium Racing namen Philip Peerlings en zijn mensen voor wat hun derde seizoen wordt immers het roer zelf in handen. Tomas De Backer, uittredend Junior-kampioen, kende in die mate pech dat hij niet echt voorkwam in het verhaal, terwijl derde man Walter Cleynhens zich na de kwalificaties verplicht zag af te haken!

“Buiten het feit dat vader Eddy en Tomas De Backer Philippe Huart al kenden van vorig jaar, was het voor de meesten onder ons een eerste keer dat er tijdens een race-weekend werd samengewerkt en eigenlijk is dat allemaal zeer goed meegevallen,” zegt Philippe Peerlings over het debuut van, zeg maar, Ford Peerlings Racing! “Met zijn ervaring en enorme bagage wierp Eddy zich  automatisch op als de man naar wie iedereen luistert, maar die zich niet enkel bekommerde over de auto van zoon Tomas en evengoed met Jan Boon de auto van Philippe Huart onder de loep nam. Het was voor mij echt een plezier al die mensen te zien samenklitten met het scoren van goede resultaten als enig doel. De snelle tijden in kwalificatie van  zowel Tomas als Philippe toonden aan dat we van bij de eerste rondjes vooraan zaten en over een goede basis beschikten. Dat het in de twee races minder goed verliep, schrijven we toe aan het pechduiveltje. We scoren geen volle punten, maar ons ingangsexamen was meer dan ‘geslaagd’!”

Het beste score van Ford Peerlings ging dus naar Philippe Huart, nipt 2de, achter Nathan Vanspringel, voor Kenny Herremans, nadat hij via de omgekeerde Top 5 in “pole position” startte.

“Ik verwezenlijkte een goede start en sneed als leider de Tarzan-bocht aan, meteen achternagezeten door Vanspringel en vooral Tomas,” spoelt de Leuvenaar de film van Race 1 terug. “Zij en ook De Wit slaagden daarop erin om mij voorbij te snellen en na de safety car kwam ik nog terug op Vanspringel, die een zeer sterke race neerzette, en mits nog één extra rondje zou ik hem mogelijk nog hebben kunnen bedreigen voor die 1ste Belgische plek. In Race 2 heb ik mij in de start laten verrassen, werd daarop opgehouden door minder snelle jongens en meisjes en verzeilde in de middenmoot van de meute, waarna de motor niet langer het volle pond gaf en ik helemaal achteraan verzeilde. De balans van het weekend blijft evenwel positief. Vooral omdat ik tevreden ben over de goede verstandhouding en samenwerking in de nieuwe groep rondom Ford Peerlings. Ik kijk al uit naar de volgende meeting in Spa…”

Voor Philippe heeft de afspraak in Spa een bijzondere waarde. Het was daar dat hij in 2019 tijdens het weekend van de TCR 500 vanuit ‘pole positie’ van start tot finish domineerde en won van, aub, David De Saeger en Kenny Herremans!

“Schrijf gerust op: Spa-Francorchamps, dat is ‘mijn’ circuit! Het is één van de weinige circuits waar ik mij als een vis in het water voel, vooral als het… regent!

Na een uitermate sterke kwalificatie, goed voor een 2de plaats achter Kenny Herremans, stond Tomas De Backer voor Race 1 in de omgekeerde Top 5 op een 4de plaats. Vanop die positie tekende hij andermaal voor knappe remonte om na de safety car aan de leiding te verschijnen, voor Vanspringel, De Wit, Huart en Herremans…

“Het ging totdan allemaal zeer goed, de auto liep als een trein en ik was ervan overtuigd dat ik de zege ging pakken,” blikt Tomas terug op de voor hem fatale openingsrace. “Blijkbaar is de motor tijdens het rondjes draaien achter de safety car beginnen warmlopen. Wellicht het gevolg van een steentje of zoiets dat zich in de radiator heeft geboord. Ik had geen andere keuze dan de pitlane binnen te rijden en de schade te laten vaststellen. Neen, ik ben nog nooit zodanig teleurgesteld geweest. Vooral omdat ik de leiding stevig in handen had…”

Wegens tijdgebrek kon men geen andere motor overbouwen in het chassis van de #97 en met akkoord van de officiëlen mocht hij plaatsnemen achter het stuur van de auto van Walter Cleynhens, die omwille van gezondsheidsredenen verkozen had niet deel te nemen. Omdat Tomas zich met die auto niet had gekwalificeerd, diende hij achteraan het veld de start te nemen.

“Ik heb voortdurend auto’s ingehaald en ben tenslotte nipt 4de geëindigd achter Milan De Laet. Qua zuiver resultaat een weekend om te vergeten, maar wat ik vooral onthoud is dat binnen de toch wel geheel nieuwe structuur van Ford Peerlings iedereen iedereen hielp en dit alles in een zeer goede, relaxe sfeer. Ik ben dan ook vol vertrouwen voor de afspraak in de Ardennen, begin juni, om Ford Peerlings, Race Winning Brands en Wiseco een eerste, en zeker niet de laatste, overwinning te schenken!”

Walter Cleynhens tenslotte zullen we spijtig genoeg niet meer aan het werk zien achter het stuur van de #96 Fiesta! Nadat hij in 2018 wegens hartproblemen vroegtijdig een eind moest maken aan een terugkeer naar de competitie, dient hij, opnieuw, op doktersadvies de helm aan de haak te hangen.

“De gezondheid gaat voor en dus begrijpen wij tenvolle deze beslissing,” zegt nog Philip Peerlings. “Wij zijn nu op zoek naar een vervanger en hebben reeds contact gehad met enkele ernstige kandidaten voor het zitje van onze derde Fiesta.”

  

 

Meer nieuws van de Zolder Race Promotion Night

Ford fiesta

Kenny Herremans: twee keer kampioen, één keer vice-kampioen

Ford fiesta

EJ Automotive blikt tevreden terug op campagne in Fiesta Sprint Cup

Ford fiesta

Drie overwinningen voor Tomas De Backer in Dutch Belgian Super Star

Ford fiesta

Vier deelnames en één keer winst voor Junior Planckaert

Ford fiesta

Acht overwinningen voor Ford Peerlings !

Ford fiesta

Derde seizoen brengt bekroning voor Nathan Vanspringel !

Ford fiesta

EJ Automotive beleeft jaar van de doorbraak

Ford fiesta

Nathan Vanspringel is opvolger van Kenny Herremans en David De Saeger

Ford fiesta

Race 1 : Polle Geusens na opgave van Nathan Vanspringel

Ford fiesta

Tomas De Backer en Milan De Laet vooraan!

Ford fiesta

Nathan Vanspringel tegen allen !

Ford fiesta

Milan De Laet gaat minstens voor de tweede plaats !

Ford fiesta

Race 2 : De volle pot voor Tomas De Backer !

Ford fiesta

Race 1 : Tomas De Backer domineert !

Ford fiesta

Tomas De Backer geeft iedereen het nakijken !

Ford fiesta

De eerste keer voor Junior Planckaert !

Ford fiesta

De Ford Fiesta Sprint Cup terug naar de Ardennen !

Ford fiesta

Tomas De Backer gaat voor eerherstel !

Ford fiesta

Zorgt Kenny Herremans voor een ommezwaai?

Ford fiesta

De vijf pionnen van Ford Peerlings!

Ford fiesta

Winst voor Milan De Laet en Junior Planckaert!

Ford fiesta

Pole position voor Philippe Huart en… Junior Planckaert!

Ford fiesta

Wie doet beter dan Nathan Vanspringel?

Ford fiesta

Junior Planckaert opnieuw aan de start!

Ford fiesta

Nathan Vanspringel en Vanspringel Automobiles domineren!

Ford fiesta

Tomas De Backer domineert match België-Nederland

Ford fiesta

Volle winst voor Milan De Laet!

Ford fiesta

Nathan Vanspringel pakt "pole position"!

Ford fiesta

Nathan Vanspringel tegen allen!

Ford fiesta

Kenny Herremans blikt vooruit op Jack's Racing Day!

Ford fiesta

AB Automotive weldra aan de start?

Ford fiesta

Kenny Herremans wint, Nathan Vanspringel puntenleider

Ford fiesta

De eerste van Polle Geusens

Ford fiesta

Kunnen Kenny Herremans en Nathan Vanspringel leidersplaatsen behouden?

Ford fiesta

Junior Planckaert nog niet terug in actie!

Ford fiesta

Annulatie van de Spa Euro Race !

Ford fiesta

Wie doet beter dan Kenny Herremans en Nathan Vanspringel?

Ford fiesta

Wim Coekelbergs aan de start als zesde pion van Ford Peerlings !

Ford fiesta

Derde keer, goede keer voor Alexander Borgmans !

Ford fiesta

Tom Feyaerts verwacht dat Kenny Herremans blijft winnen!

Ford fiesta

Polle Geusens als invaller voor Walter Cleynhens!

Ford fiesta

Geen volle punten voor geslaagd debuut van Ford Peerlings!

Ford fiesta

Start met hoogtes en laagtes voor EJ Automotive!

Ford fiesta

Nathan Vanspringel en Kenny Herremans verdelen de eerste winst!

Ford fiesta

Wie worden de opvolgers van Kenny Herremans en Tomas De Backer?

Ford fiesta

Michelangelo Amendola met EJ Automotive naar Zandvoort!