nl
fr
Ford fiesta

Nathan Vanspringel en Vanspringel Automobiles domineren!

00:00 23-08-2021

Hoewel hij sinds de openingsrace op Circuit Zandvoort geen enkele keer nog als winnaar over de eindmeet kwam, staat Nathan Vanspringel na drie meetings ofte zes races nog steeds mooi aan de leiding en dat geldt zowel in het algemeen klassement als de Junior Ford Fiesta Sprint Cup en bovendien plaatst hij ook Vanspringel Automobiles aan de leiding van het Ford Dealer Team Championship!

Als we de puntentabel bekijken, valt het op dat Nathan niet één keer minder dan dertien punten scoorde (wat overeenstemt met een 4de plaats) en naast die ene volle pot van twintig punten drie keer zeventien punten pakte, ofte drie keer tweede. Goed voor een totaal van 98 punten, tegenover 94 voor Kenny Herremans, de tweevoudige Fiesta-kampioen!

“Uiteraard had ik liever wat meer races gewonnen,” blikt Nathan terug op de eerste drie meetings van de Ford Fiesta Sprint Cup. “Vooral omdat ik meermaals over alle troeven beschikte om zo hoog mogelijk te finishen. Maar langs de andere kant mag ik niet ontevreden zijn: ik ben één van de weinige toppers die zo regelmatig scoorde, waardoor ik alle kampioenschappen stevig leidt.”

Het zag er bij aanvang van de publieksvriendelijke Jack’s Racing Day inderdaad goed uit voor de kopman van de Brusselse Ford-verdeler. Hij verwezenlijkte de ‘pole position’ en kon alzo in Race 2 van bij de start de strijd aanbinden met Nederlander Laurens de Wit en, vooral, de Belgische strijd domineren. Maar net zoals in Race 1 kon hij evenmin in Race 2 voluit gaan…

“Wij hebben over het gehele weekend gegokt en telkens verloren,” vat Nathan samen. “Onder invloed van de dreigende regenwolken opteerde ik in Race 1 voor een mix van regen- en droogweerbanden. In de eerste ronden lag de piste er nog goed nat bij, maar naargelang de race vorderde droogde de baan volledig op en kon ik met veel moeite de race volmaken als 4de. Voor Race 2 viel ik terug op gebruikte banden – je moet op voorhand een keuze maakte en dat kan je nadien niet meer corrigeren! – en nadat ik aanvankelijk gelijke tred hield met Laurens de Wit en de andere Belgen op ruime afstand reed, verloor ik steeds meer grip en was al tevreden dat ik een 3de plek uit de brand kon slepen. Helaas, kreeg ik drie strafseconden voor het niet respecteren van de track limits en greep als 4de naast het Belgische podium!”

Over die straftijden voor het niet respecteren van de veelbesproken ‘track limits’ was op TT Circuit Assen na afloop veel te doen. Zegt hierover Nathan: “Regels zijn er om gerespecteerd te worden, akkoord, maar als je met vier, vijf auto’s op een zakdoek aan het vechten bent voor elk plaatsje, elke meter, dan kan het al eens gebeuren dat je wat afwijkt van de ideale lijn. Ook omdat je in die volle strijd geen tijd krijgt om veel na te denken, het gaat allemaal razendsnel en het feit dat je door zo’n straf van drie seconden meteen twee, drie plaatsen verliest, zegt alles over de close battle die er in die finale ronden in alle hevigheid losbarst. In kwalificatie heb je over die track limits een betere controle omdat je daar niet in een peloton aan het racen bent en je je enkel bezighoudt met het neerzetten van een snellere en uiteraard correcte ronde.”

Voor dezelfde reden kreeg ook rivaal Kenny Herremans drie strafseconden aan de broek en bovendien verloor hij in Race 1 uiteindelijk twee plaatsen, omdat hij onder safety car achter het stuur van de reeds fel gehavende #3 te vroeg was gestart. Verlies van plaatsen en punten die (een beetje) in het voordeel speelden van Nathan Vanspringel.

“Nathan is snel en regelmatig en daarenboven brengt hij de auto steeds zonder een schrammetje aan de finish,” stelt broer Geoffrey, in Assen toe aan zijn tweede outing achter het stuur van de #30 Vanspringel Automobiles. “Dat heeft geholpen om Vanspringel Automobiles vol te laten scoren. Het is tevens de verdienste van onze kleine crew die er steeds in slaagt twee piekfijne auto’s aan de start te brengen en dat strookt volledig met wat onze mensen dagdagelijks doen in onze drie garages: het verlenen van een prima service! Wat mezelf betreft, heb ik nog veel te leren en op dat vlak denk ik te mogen stellen dat zowel Nathan als ikzelf in Assen onze coach Martin Leburton misten. Wegens andere beroepsbezigheden kon Martin zich niet vrijmaken en dat heeft ons parten gespeeld. Op cruciale ogenblikken – ja, in race 1 koos ik voor full regenbanden  – blijft zijn rol van doorslaggevende aard. We gaan de nodige lessen trekken uit wat ons is overkomen en samen met Martin een strategie uitstippelen voor de tweede helft van het seizoen, hetgeen Vanspringel Automobiles moet toelaten leider te blijven in de drie kampioenschappen!”

Afspraak op 11 en 12 september op Circuit Zolder met Vanspringel Automobiles en hun tegenstanders als daar zijn FordStore Feyaerts, het Ford Peerlings-armada en EJ Automotive!

Meer nieuws van de Zolder Race Promotion Night

Ford fiesta

Kenny Herremans: twee keer kampioen, één keer vice-kampioen

Ford fiesta

EJ Automotive blikt tevreden terug op campagne in Fiesta Sprint Cup

Ford fiesta

Drie overwinningen voor Tomas De Backer in Dutch Belgian Super Star

Ford fiesta

Vier deelnames en één keer winst voor Junior Planckaert

Ford fiesta

Acht overwinningen voor Ford Peerlings !

Ford fiesta

Derde seizoen brengt bekroning voor Nathan Vanspringel !

Ford fiesta

EJ Automotive beleeft jaar van de doorbraak

Ford fiesta

Nathan Vanspringel is opvolger van Kenny Herremans en David De Saeger

Ford fiesta

Race 1 : Polle Geusens na opgave van Nathan Vanspringel

Ford fiesta

Tomas De Backer en Milan De Laet vooraan!

Ford fiesta

Nathan Vanspringel tegen allen !

Ford fiesta

Milan De Laet gaat minstens voor de tweede plaats !

Ford fiesta

Race 2 : De volle pot voor Tomas De Backer !

Ford fiesta

Race 1 : Tomas De Backer domineert !

Ford fiesta

Tomas De Backer geeft iedereen het nakijken !

Ford fiesta

De eerste keer voor Junior Planckaert !

Ford fiesta

De Ford Fiesta Sprint Cup terug naar de Ardennen !

Ford fiesta

Tomas De Backer gaat voor eerherstel !

Ford fiesta

Zorgt Kenny Herremans voor een ommezwaai?

Ford fiesta

De vijf pionnen van Ford Peerlings!

Ford fiesta

Winst voor Milan De Laet en Junior Planckaert!

Ford fiesta

Pole position voor Philippe Huart en… Junior Planckaert!

Ford fiesta

Wie doet beter dan Nathan Vanspringel?

Ford fiesta

Junior Planckaert opnieuw aan de start!

Ford fiesta

Nathan Vanspringel en Vanspringel Automobiles domineren!

Ford fiesta

Tomas De Backer domineert match België-Nederland

Ford fiesta

Volle winst voor Milan De Laet!

Ford fiesta

Nathan Vanspringel pakt "pole position"!

Ford fiesta

Nathan Vanspringel tegen allen!

Ford fiesta

Kenny Herremans blikt vooruit op Jack's Racing Day!

Ford fiesta

AB Automotive weldra aan de start?

Ford fiesta

Kenny Herremans wint, Nathan Vanspringel puntenleider

Ford fiesta

De eerste van Polle Geusens

Ford fiesta

Kunnen Kenny Herremans en Nathan Vanspringel leidersplaatsen behouden?

Ford fiesta

Junior Planckaert nog niet terug in actie!

Ford fiesta

Annulatie van de Spa Euro Race !

Ford fiesta

Wie doet beter dan Kenny Herremans en Nathan Vanspringel?

Ford fiesta

Wim Coekelbergs aan de start als zesde pion van Ford Peerlings !

Ford fiesta

Derde keer, goede keer voor Alexander Borgmans !

Ford fiesta

Tom Feyaerts verwacht dat Kenny Herremans blijft winnen!

Ford fiesta

Polle Geusens als invaller voor Walter Cleynhens!

Ford fiesta

Geen volle punten voor geslaagd debuut van Ford Peerlings!

Ford fiesta

Start met hoogtes en laagtes voor EJ Automotive!

Ford fiesta

Nathan Vanspringel en Kenny Herremans verdelen de eerste winst!

Ford fiesta

Wie worden de opvolgers van Kenny Herremans en Tomas De Backer?

Ford fiesta

Michelangelo Amendola met EJ Automotive naar Zandvoort!