nl
fr
Ford fiesta

Wim Coekelbergs aan de start als zesde pion van Ford Peerlings !

13:49 01-06-2021

« Dit weekend wordt voor mij één grote test »

We gaan tijdens de komende tweede meeting van de Ford Fiesta Sprint Cup niet naast het aantal auto’s kunnen kijken dat de kleuren verdedigt van Ford Peerlings ! Met het verenigde Ford Peerlings/Alnimax Racing telden we al vijf auto’s en nu komt er daar voor de afspraak in de Ardennen nog een zesde Fiesta bij voor niemand minder dan terug-van-weggeweest Wim Coekelbergs !

Het is ondertussen bijna tien jaar geleden dat we naam van Wim Coekelbergs nog in verband brachten met de populaire aan voetbalploegen gelinkte Superleague Formula waarin het genaamde Azerti Racing Team de kleuren verdedigde van RSC Anderlecht en na een laatste wapenfeit (en kampioen) met Nederlander Nigel Melker in de Formula Acceleration 1, zette Wim, eind 2014, alle activiteiten stop.

« Ik behield contact met heel wat mensen met wie ik graag heb samengewerkt en één ervan is Eddy De Backer, » licht Wim toe. « Wij kennen elkaar van in de periode in de Clio Cup en toen ik hem vroeg om voor mij een historic-auto in gereedheid te brengen, viel uiteraard de naam van zoon Tomas en hadden we het automatisch over de Ford Fiesta Sprint Cup. Eddy heeft mij daarop voorgesteld in Francorchamps te komen testrijden met de Fiesta en hoewel ik danig was verrast door het, ja, gebrek aan vermogen, vond ik het toch een plezierig autootje en rijpte bij mij het idee om de helm van de haak te nemen en te gaan voor een herstart in competitie ! »

Alvorens Wim zich opwierp als een succesvol team-principal, was hij immers een vaste waarde in de woelige pelotons van de Belgische en ook internationale Renault-merkenracerij.

« Ik huurde mijn zitje en zag hoe bepaalde teams aan het werk gingen en oordeelde dat ik dat allemaal veel beter kon doen. Maar een team runnen en zelf racen, dat bleek geen ideale combinatie en zo ben ik onder de vlag van Racing for Belgium aan de slag gegaan in de Eurocup Mégane Trophy en werden we met Jan Heylen in 2005 kampioen ! »

Parallel won RFB de Spaanse SEAT Cup, hetgeen zij in 2006 nog eens herhaalden met Oscar Nogues en, na een éénmalige campagne met Alfa Romeo in WTCC, overstapten naar de SEAT Leon Eurocup, die in 2008 werd betwist in het kader van hetzelfde WTCC.

« Ik heb altijd een voorkeur gehad voor het zuivere sprintwerk en gezien ik ondertussen mijn leeftijd niet meeheb (Wim telt 50 lentes) was het uitgesloten dat ik té hoog zou grijpen – versta TCR Europe, laat staan WTCR ! – en die Fiesta Cup lijkt mij gegoten om de draad weer op te nemen. Daarom ben ik overgegaan tot de aankoop van een rijklare ex-Bas Koeten Racing Fiesta. »

Binnen de rangen van Ford Peerlings/Alnimax Racing zal Wim alvast kunnen terugvallen op de kennis en de know-how van Eddy De Backer.

« Maar alle voorrang gaat naar Tomas, » stelt Wim meteen. « Ik heb niks te winnen en niks te verliezen. Verwacht evenwel van mij geen wonderen ! Ik beschouw dit eerste weekend dan ook in de eerste plaats als één grote test. »