nl
fr
Ford fiesta

Kenny Herremans blikt vooruit op Jack's Racing Day!

00:00 03-08-2021

Als we de puntenstand bekijken na de tweede meeting van de Belgische Ford Fiesta Sprint Cup zien we dat Nathan Vanspringel de enige coureur is die tijdens de vier verreden races regelmatig en goed scoorde en logischerwijze als leider naar de volgende afspraak gaat op het snelle TT Circuit Assen. De enige die de schade wist te beperken is Kenny Herremans en hij telt slechts drie puntjes achterstand op de man van Vanspringel Automobiles!

Kenny, jij behaalde zowel op Zandvoort als in Zolder twee mooie overwinningen, maar langs de andere kant scoor je daar ook twee keer veel minder.

“Het blijft nu éénmaal een mechanische sport en je hebt als coureur geen controle over alle zaken! Zo moest ik in de eerste race op Circuit Zolder met nog één of twee ronden te gaan plots aan de kant en verspeelde alzo de unieke kans om de volle pot te pakken. In het andere geval stond ik nu ruim aan de leiding in het kampioenschap! Dankzij het reglement, waarin staat dat je punten scoort van zodra je de start hebt genomen, behaalde ik nog acht punten en wetende dat ik bijna 95 % van de race had afgelegd, was ik hiermee best tevreden. Vooral omdat ik aan die bewuste race ben begonnen met dezelfde motor – in dezelfde koets! - als waarmee ik in 2018 mijn debuut beleefde. In termen van verzekeringspolissen mag je stellen dat ik ‘als een goede huisvader’ zorg heb gedragen over ‘mijn’ Ford Fiesta ST-Line!”

Over 2018 en meerbepaald het TT Circuit Assen gesproken. Je veroverde daar je eerste titel, maar verspeelde er ook, één jaar later, op een pijnlijke wijze een tweede kroon!

“Dat is allemaal al zolang geleden en, ja, ik ben het allemaal vergeten! (lacht). Het enige waarvan ik fysiek dan nog wel heel wat hinder heb ondervonden, is de tik die Dante Rappange mij daar vorig jaar verkocht! Ik gleed in de grasberm, viel zonder servobekrachtiging en in de poging om de auto zonder kleerscheuren terug op de piste te sturen, heb ik een vingerkootje bezeerd en die pijnen zijn pas na een goed half jaar volledig verdwenen!”

Het is je vierde seizoen in de Ford Fiesta Sprint Cup, maar slechts het tweede jaar dat je voor dezelfde formatie rijdt. Je voelt je duidelijk ‘thuis’ bij FordStore Feyaerts?

“We kennen elkaar ondertussen zeer goed, er is wederzijds vertrouwen en op alle vlakken hebben we het seizoen 2020 als basis om dit jaar verder in de goede richting te blijven werken. Bovendien hadden zij met Bert Longin in de Fiesta Cup al een hele voorgeschiedenis en was het vorig jaar voor mij slechts even aanpassen aan een nieuwe werkomgeving. De manier waarop we in Zolder de motorproblemen hebben aangepakt zegt alles over de veerkracht van de kleine crew van Ford Feyaerts.”

FordStore Feyaerts ging ook al twee keer lopen met de titel in het Ford Dealer Team Championship. Maakt dat deel uit van de objectieven: samen een derde keer kampioen worden?

”Alle punten die ik scoor zijn winst voor zowel mezelf als voor FordStore Feyaerts in het Ford Dealer Team Championship. Het feit dat teamowner Tom zelf aan de start verschijnt, is alvast een pluspunt, want als hij extra tests voorziet, kan ik daarvan automatisch mee van profiteren. Tom heeft alvast getoond dat hij, net zoals ik in mijn debuutjaar, geen onnodige risico’s neemt en aldus zonder veel schade telkens de finish weet te bereiken op een behoorlijke plek en op zijn beurt de #4 FordStore Feyaerts punten bezorgt. Ja, als we op dezelfde manier het seizoen kunnen verderzetten en afwerken, mogen we na afloop van de Finale Races samen een derde keer de champagne bovenhalen!”

Zover zijn we nog niet. Hun doen en laten in 2020 deed iedereen begrijpen dat Tomas De Backer en Milan De Laet met jou (en Nathan Vanspringel) voor de titel gingen strijden. Het is tot hiertoe wel anders gelopen.

“Tja. De mechaniek beslist er vaak anders over… Ik vind dat zeer spijtig, want er gaat niets boven veel kandidaten zoals Tomas en Milan voor de eindprijzen! Een weekend Fiesta Cup is voor mij in de eerste plaats het beleven van fun, op en naast de piste. Het is nog steeds een betaalbaar, competitief sprintkampioenschap waarin debutanten zich kunnen tonen, de stiel leren en proberen door te groeien… Onder invloed van wat er allemaal is gebeurd – zie ook de pech van Philippe Huart in Race 1, die totdan stevig aan de leiding reed! - is Nathan op basis van de huidige puntenstand, nu de gedoodverfde tegenkandidaat! Ik besef dat er nog acht keer punten zijn te verdienen en dat Philippe Huart, Tom Feyaerts en Milan De Laet niet zo veel achterliggen op Nathan en mezelf.”

Eén man lijkt duidelijk sterker en dat is Nederlander Laurens de Wit. Na de tweede race op Circuit Zolder gaf je te kennen dat je hem niet tot het uiterste bent blijven aanvallen, omdat je verkoos je Belgische punten veilig te stellen.

“Het kan leuk zijn om op de piste als eerste over de eindmeet te gaan en alle concurrenten achter je te laten! Hoewel ik in werkelijkheid twee keer een snellere racepace had, hecht ik weinig of geen belang aan de Dutch Belgian Super Star! Voor Laurens (de Wit) ligt dat enigszins anders, omdat hij in de Nederlandse klasse 2 zodanig weinig tegenstand heeft dat hij zich kan toespitsen op een robbertje vechten in die Nederland-België. Met de nadruk op de Belgen (smile)! Ik wil uiteindelijk ook wel alles winnen, dus wie wat het verdere seizoen nog brengt.”

Meer nieuws van de Zolder Race Promotion Night

Ford fiesta

Kenny Herremans: twee keer kampioen, één keer vice-kampioen

Ford fiesta

EJ Automotive blikt tevreden terug op campagne in Fiesta Sprint Cup

Ford fiesta

Drie overwinningen voor Tomas De Backer in Dutch Belgian Super Star

Ford fiesta

Vier deelnames en één keer winst voor Junior Planckaert

Ford fiesta

Acht overwinningen voor Ford Peerlings !

Ford fiesta

Derde seizoen brengt bekroning voor Nathan Vanspringel !

Ford fiesta

EJ Automotive beleeft jaar van de doorbraak

Ford fiesta

Nathan Vanspringel is opvolger van Kenny Herremans en David De Saeger

Ford fiesta

Race 1 : Polle Geusens na opgave van Nathan Vanspringel

Ford fiesta

Tomas De Backer en Milan De Laet vooraan!

Ford fiesta

Nathan Vanspringel tegen allen !

Ford fiesta

Milan De Laet gaat minstens voor de tweede plaats !

Ford fiesta

Race 2 : De volle pot voor Tomas De Backer !

Ford fiesta

Race 1 : Tomas De Backer domineert !

Ford fiesta

Tomas De Backer geeft iedereen het nakijken !

Ford fiesta

De eerste keer voor Junior Planckaert !

Ford fiesta

De Ford Fiesta Sprint Cup terug naar de Ardennen !

Ford fiesta

Tomas De Backer gaat voor eerherstel !

Ford fiesta

Zorgt Kenny Herremans voor een ommezwaai?

Ford fiesta

De vijf pionnen van Ford Peerlings!

Ford fiesta

Winst voor Milan De Laet en Junior Planckaert!

Ford fiesta

Pole position voor Philippe Huart en… Junior Planckaert!

Ford fiesta

Wie doet beter dan Nathan Vanspringel?

Ford fiesta

Junior Planckaert opnieuw aan de start!

Ford fiesta

Nathan Vanspringel en Vanspringel Automobiles domineren!

Ford fiesta

Tomas De Backer domineert match België-Nederland

Ford fiesta

Volle winst voor Milan De Laet!

Ford fiesta

Nathan Vanspringel pakt "pole position"!

Ford fiesta

Nathan Vanspringel tegen allen!

Ford fiesta

Kenny Herremans blikt vooruit op Jack's Racing Day!

Ford fiesta

AB Automotive weldra aan de start?

Ford fiesta

Kenny Herremans wint, Nathan Vanspringel puntenleider

Ford fiesta

De eerste van Polle Geusens

Ford fiesta

Kunnen Kenny Herremans en Nathan Vanspringel leidersplaatsen behouden?

Ford fiesta

Junior Planckaert nog niet terug in actie!

Ford fiesta

Annulatie van de Spa Euro Race !

Ford fiesta

Wie doet beter dan Kenny Herremans en Nathan Vanspringel?

Ford fiesta

Wim Coekelbergs aan de start als zesde pion van Ford Peerlings !

Ford fiesta

Derde keer, goede keer voor Alexander Borgmans !

Ford fiesta

Tom Feyaerts verwacht dat Kenny Herremans blijft winnen!

Ford fiesta

Polle Geusens als invaller voor Walter Cleynhens!

Ford fiesta

Geen volle punten voor geslaagd debuut van Ford Peerlings!

Ford fiesta

Start met hoogtes en laagtes voor EJ Automotive!

Ford fiesta

Nathan Vanspringel en Kenny Herremans verdelen de eerste winst!

Ford fiesta

Wie worden de opvolgers van Kenny Herremans en Tomas De Backer?

Ford fiesta

Michelangelo Amendola met EJ Automotive naar Zandvoort!