nl
fr
Ford fiesta

Wie doet beter dan Nathan Vanspringel?

00:00 09-09-2021

Voor de vierde manche van de Belgisch-Nederlandse Ford Fiesta Sprint Cup keert V-Max Racing Management a.s. weekend terug naar Circuit Zolder en dat heeft alles te maken met het eerder annuleren van de Spa Euro Race en het daarop vinden van een geschikte vervangdatum. Dat werd, dankzij de samenwerking met Circuit Zolder, de H. Essers FIA ETRC Belgian Truck Grand Prix, al vele jaren een vaste en succesvolle afspraak van de ‘truckers’ op het Limburgse asfalt!

In tegenstelling tot wat veelal het geval is binnen de organisatie van Dick van Elk, vergezellen er deze keer geen andere V-Max Racing Management-series de Ford Fiesta Sprint Cup en maakt de Ford-merkenrace aldus integraal deel uit van het hoofdprogramma van de Truck Grand Prix, met de twee races van dertig minuten mooi op zondagnamiddag!

Alle ogen zullen daar gericht zijn op de #29 Vanspringel Automobiles van Nathan Vanspringel, die als leider in liefst drie kampioenschappen aan de start verschijnt van de zevende (en normalerwijze ook de achtste) race van het jaar! Zes weekends of twaalf races staan er op het programma van dit vierde seizoen van de Ford Fiesta Sprint Cup en na de afspraak op Circuit Zolder zijn er nog twee meetings of vier races te gaan. Het zal voor iedereen duidelijk zijn dat de in Zolder behaalde punten wel eens beslissend zouden kunnen zijn in de finale afrekening…

Bij Vanspringel Motorsport heeft men ondertussen stilgestaan bij de oorzaken waarom zij tijdens de Jack’s Racing Day op TT Circuit Assen niet hoger, beter wisten te scoren en zijn zij  vastbesloten om tot het uiterste te gaan en de posities van Nathan, broer Geoffrey en FordStore Vanspringel te verstevigen. Ook bij concurrent FordStore Feyaerts werd met gemengde gevoelens teruggeblikt op de afspraak in het verre Groningen. Kenny Herremans beleefde een moeilijk weekend en dat had veel te maken met vooreerst een motor die niet volle pond gaf, het wisselen van auto met teamowner Tom Feyaerts, zware blikschade in Race 1 en ook nog eens puntenverlies door té snel starten onder safety car. Zonder die ellende had Herremans veel beter gedaan dan een 6de en 3de plek en zou niét Nathan maar de man van de #3 AM FordStore Feyaerts als puntenleider naar Circuit Zolder zijn getogen!

Met 79 punten werpt Milan De Laet zich nu op als de directe belager van het duo Vanspringel-Herremans en dat heeft de rijder van de #22 EJ Automotive te danken aan de mooie overwinning in Race 1 en een 2de plek in Race 2. Bovendien is de jonge Brabander 2de in de Junior-punten en laat hij  daar Tomas De Backer achter zich. Deze laatste zorgde in Race 2 voor een onuitgegeven stunt, door niet alleen van start tot finish de Belgen te domineren maar ook, en dit voor de eerste keer dit jaar, Nederlander Laurens de Wit naar de tweede plaats te verwijzen in de Dutch Belgian Super Star! De herhaalde pech in de voorgaande races weerhield de rijder van de #97 Ford Peerlings er evenwel van om in de tussenstand aansluiting te vinden met de kopmannen. Met slechts 57 punten moet hij bovendien Philippe Huart (de beste vertegenwoordiger van Ford Peerlings) en Tom Feyaerts (#4 FordStore Feyaerts) voorlaten.

Doordat hij pas in de tweede meeting zijn opwachting maakte – en er meteen vol scoorde – moet ook Polle Geusens, de vervanger van onfortuinlijke Walter Cleynhens in de #90 Ford Peerlings, vrede nemen met een 7de rang. In Race 1 werd hij knap 2de, achter De Laet en voor Ford Peerlings-maatje Huart, en dat toont dat Vanspringel, Herremans, De Laet, De Backer & Co wel degelijk rekening moeten houden met de ex-rallyrijder. Hetzelfde kan gezegd worden van het Alnimax-duo Maxim De Witte en Alexander Borgmans, die verstek gaven voor de Openingsraces op Circuit Zandvoort en vanaf de tweede afspraak op Circuit Zolder altijd in de voorhoede waren terug te vinden.

De Alnimax Ford Peerlings Lommel-formatie en ook Wim Coekelbergs – in zijn tweede échte meeting en voortaan met een eigen Fiesta - krijgen in het kader van de Truck Grand Prix voor de eerste keer de gelegenheid de degens te kruisen met Junior Planckaert. De zoon van pater familias Eddy debuteerde immers knap op het Nederlandse duinencircuit, maar zoals geweten verdween hij na een motorongeval voor lange tijd in de ziekenboeg. Benieuwd waar we in het woelige veld de gele #11 TeamLongin FordStore Feyaerts gaan mogen situeren…

Een échte nieuwkomer is Johan Van Loo, bekend van 24 Uren van Zolder en Belcar, die op Circuit Zolder zal kennismaken met de Ford Fiesta Sprint Cup en hiervoor uitkomt voor het team van Bart Loenders.

Na de vrije trainingen en de kwalificaties op zaterdag 11 september is er op zondag 12 september om 14u10 Race 1 en Race 2 gaat van start klokke 16u33.

 

Meer nieuws van de Zolder Race Promotion Night

Ford fiesta

Kenny Herremans: twee keer kampioen, één keer vice-kampioen

Ford fiesta

EJ Automotive blikt tevreden terug op campagne in Fiesta Sprint Cup

Ford fiesta

Drie overwinningen voor Tomas De Backer in Dutch Belgian Super Star

Ford fiesta

Vier deelnames en één keer winst voor Junior Planckaert

Ford fiesta

Acht overwinningen voor Ford Peerlings !

Ford fiesta

Derde seizoen brengt bekroning voor Nathan Vanspringel !

Ford fiesta

EJ Automotive beleeft jaar van de doorbraak

Ford fiesta

Nathan Vanspringel is opvolger van Kenny Herremans en David De Saeger

Ford fiesta

Race 1 : Polle Geusens na opgave van Nathan Vanspringel

Ford fiesta

Tomas De Backer en Milan De Laet vooraan!

Ford fiesta

Nathan Vanspringel tegen allen !

Ford fiesta

Milan De Laet gaat minstens voor de tweede plaats !

Ford fiesta

Race 2 : De volle pot voor Tomas De Backer !

Ford fiesta

Race 1 : Tomas De Backer domineert !

Ford fiesta

Tomas De Backer geeft iedereen het nakijken !

Ford fiesta

De eerste keer voor Junior Planckaert !

Ford fiesta

De Ford Fiesta Sprint Cup terug naar de Ardennen !

Ford fiesta

Tomas De Backer gaat voor eerherstel !

Ford fiesta

Zorgt Kenny Herremans voor een ommezwaai?

Ford fiesta

De vijf pionnen van Ford Peerlings!

Ford fiesta

Winst voor Milan De Laet en Junior Planckaert!

Ford fiesta

Pole position voor Philippe Huart en… Junior Planckaert!

Ford fiesta

Wie doet beter dan Nathan Vanspringel?

Ford fiesta

Junior Planckaert opnieuw aan de start!

Ford fiesta

Nathan Vanspringel en Vanspringel Automobiles domineren!

Ford fiesta

Tomas De Backer domineert match België-Nederland

Ford fiesta

Volle winst voor Milan De Laet!

Ford fiesta

Nathan Vanspringel pakt "pole position"!

Ford fiesta

Nathan Vanspringel tegen allen!

Ford fiesta

Kenny Herremans blikt vooruit op Jack's Racing Day!

Ford fiesta

AB Automotive weldra aan de start?

Ford fiesta

Kenny Herremans wint, Nathan Vanspringel puntenleider

Ford fiesta

De eerste van Polle Geusens

Ford fiesta

Kunnen Kenny Herremans en Nathan Vanspringel leidersplaatsen behouden?

Ford fiesta

Junior Planckaert nog niet terug in actie!

Ford fiesta

Annulatie van de Spa Euro Race !

Ford fiesta

Wie doet beter dan Kenny Herremans en Nathan Vanspringel?

Ford fiesta

Wim Coekelbergs aan de start als zesde pion van Ford Peerlings !

Ford fiesta

Derde keer, goede keer voor Alexander Borgmans !

Ford fiesta

Tom Feyaerts verwacht dat Kenny Herremans blijft winnen!

Ford fiesta

Polle Geusens als invaller voor Walter Cleynhens!

Ford fiesta

Geen volle punten voor geslaagd debuut van Ford Peerlings!

Ford fiesta

Start met hoogtes en laagtes voor EJ Automotive!

Ford fiesta

Nathan Vanspringel en Kenny Herremans verdelen de eerste winst!

Ford fiesta

Wie worden de opvolgers van Kenny Herremans en Tomas De Backer?

Ford fiesta

Michelangelo Amendola met EJ Automotive naar Zandvoort!